Sierpleister

Sierpleister is een verzamelnaam voor een aantal pleistersoorten zoals Spachtelputz, Rustiekputz, Structuurputz, Metallicputz en ook het italiaanse Frescolori.

Spachtelputz is een kunststof gebonden sierpleister voor binnen en buiten. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is verkrijgbaar in diktes van 1 tot 2,5 milimeter. Spachtelputz kan worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur en is daarna overschilderbaar met elke latex.

Rustiekputz is een binnen- en buitenkwaliteit sierpleister op kunststof basis met een grote kleurvastheid en een groot waterdampdoorlatend vermogen. Het is tevens boen- en stootvast. Rustiekputz is verkrijgbaar in 1.5 en 1.8 millimeter, geeft een decoratieve, lichte groefstructuur. Het kan net als spachtelputz in vrijwel iedere gewenste kleur worden aangebracht en is daarna overschilderbaar met elke latex.

Structuurputz is een binnen sierpleister op kunststof basis met een grote kleurvastheid en een groot waterdampdoorlatend vermogen. Het is boen- en stootvast en verkrijgbaar in korreldiktes van 2 of 3 millimeter. Structuurputz is leverbaar in wit maar ook in elke andere kleur en is overschilderbaar met elke latex. Het kan op diverse manieren opgebracht worden, bijvoorbeeld de staande structuur (boomschors effect) of de gedraaide structuur, waardoor het zijn kenmerkende uitstraling krijgt.

Metallicputz is een sierpleister met een vlakke en gladde 1mm korrelstructuur met een metallic effect. Hierdoor krijgt het een unieke sprankeling en helderheid. Metallicputz is verkrijgbaar in 12 eigentijdse metallic kleuren waaronder anthraciet, aluminium, goud, brons en parlemoer (wit).

Frescolori stucpleister is een uniek natuurproduct op basis van kalk. Frescolori is in combinatie met het vakmanschapvan de stukadoor, het antwoord op een eigentijdse wandafwerking. Van stoere betonlook tot glad afgewerkt traditioneel Italiaans stucwerk. Voor de keuken, natte ruimte, douchecabine, woon- en kantoorruimte.

Weet u niet welke sierpleister u moet kiezen of dat een bepaalde sierpleistersoort wel of niet bij uw interieur past, dan geven wij u graag advies.

Diensten Stukadoorsbedrijf Nijboer